Gerard van der Horst Holding koopt 3.200 woningen in Duitsland

Fijnaart, 27 augustus 2013,

Het van oorsprong Nederlandse vastgoedbedrijf Van der Horst Holding B.V., van Gerard van der Horst, met vestigingen in Nederland en Duitsland, heeft gisteren (26 augustus) een van de grotere transacties van dit jaar in Duitsland gesloten.

Het bedrijf, in Nederland gevestigd in het Brabantse Fijnaart, heeft 3.200 woningen in de regio Braunschweig en Hannover aangekocht. Met de aankoop is een totaalbedrag van €140 miljoen, inclusief de waarde woningen en renovatie, gemoeid.

Van der Horst koopt distressed residentieel vastgoed, om het vervolgens te revitaliseren en te renoveren, waarna de woningen aan zittende huurders en beleggers worden verkocht.

Het bedrijf bestaat sinds 1994 en is opgericht door eigenaar Gerard van der Horst. Van der Horst boekte in 2012 een omzet van 60 miljoen.

Het vastgoed beheer wordt gecoördineerd en uitgevoerd vanuit Van der Horst Wohnen, dat kantoren heeft in Fijnaart, Düsseldorf, Berlijn en Dortmund. Van der Horst Holding in Nederland en Duitsland biedt werk aan 110 medewerkers.

De Van der Horst vastgoedportefeuille omvat zo’n 11.000 woningen.

Lees verder het achtergrondartikel van Gerard van der Horst