Per 1 oktober 2013 zijn Martijn Weinreich en Daniël Akkerman in dienst getreden bij de Van der Horst Unternehmensgruppe GmbH (‘VDH’) in Düsseldorf.

Beiden waren eerder werkzaam bij NIBC Bank en actief op het gebied van Financial Restructuring & Recovery met een speciale focus op Real Estate, Financial accounting en Financial Markets.

Martijn Weinreich (1974) is benoemd tot CFO van VDH. Martijn is Technische Bedrijfskundig ingenieur (Ir.) en afgestudeerd Register Controller (RC) en bracht 12 jaar in de bankensector door in rollen als Business Unit Controller en Director Financial Restructuring & Recovery. Bij Van der Horst zal hij de verdere professionalisering van de financiële functie ter hand nemen en werken aan bestaande en nieuwe transacties.

Daniël Akkerman (1976) is benoemd tot CIO bij VDH. Daniel is Drs. Economie (Finance & Investments). Hij was 10 jaar werkzaam bij NIBC; de eerste zes jaar in de Verenigde Staten, binnen Investment Management. De laatste jaren vervulde hij diverse rollen binnen Risk Management. Onder andere als risicobeoordelaar voor equity, bonds en structured finance. Daarnaast werkte hij samen met Martijn aan de herstructurering van enkele land-mark vastgoed dossiers. Bij VDH, zal hij de verdere professionalisering van het investeringsproces ter hand nemen; van acquisitie, beheer tot verkoop van activa via fondsen of direct asset sales. Daarnaast zal zijn kennis aanwenden voor de beoordeling van andere private equity kansen.

Gerard van der Horst, oprichter en eigenaar van VDH: ‘Ik ben erg blij dat ik ons team heb kunnen versterken met deze twee professionals. Dit zal ons in staat stellen de volle breedte van het krediet spectrum te benutten, verder te groeien, en op nog meer kansen in te springen. Daarnaast stelt het ons in staat te blijven voldoen aan de veranderende rapportage-vereisten die zowel investeerders als banken hebben indien ze met ons in zee gaan.’

VDH en gelieerde bedrijven hebben reeds meer dan 20 jaar ervaring in het kopen en verkopen van Duitse (residentieel) vastgoed. VDH verwerft voornamelijk (dis)stressed vastgoed van banken, fondsen en securitisaties.

De VDH groep heeft in-house, alle disciplines voor succesvol beheer van onroerend goed; asset management en property management, inclusief een team verantwoordelijk voor de renovaties ter verbetering van het directe rendement op de investering. De geoptimaliseerde portefeuilles worden voornamelijk verkocht aan beleggingsfondsenfondsen (private investors) of aan de –grotere- beursgenoteerde fondsen. De VDH groep richt zich op de niche-markten die aantrekkelijke, stabielere rendementen kunnen bieden aan de eind-belegger.

Op dit moment bezit VDH groep 11.500 appartementen en beheert daarnaast enkele portefeuilles voor derden. VDH heeft als strategie haar reikwijdte te vergroten ook naar andere landen en beleggingscategorieën. Zie ook : www.vdhorst.com

Neem voor meer informatie contact VDH op +49-(0)2118639800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *